Aleksandra Hristov izabrana za članicu Borda direktora Međunarodnog veća poslovnih konsultanata (ICMCI)

Beograd 10.08.2023. – Odlukom Borda direktora Međunarodnog veća poslovnih konsultanata (ICMCI https://www.cmc-global.org/content/board-members) sa sedištem u Cirihu, Aleksandra Hristov predsednica Upravnog odbora Udruženja poslovnih konsultanata Srbije (UPKS), jednoglasno je imenovana za članicu Borda direktora ove organizacije koja okuplja najistaknutija udruženja poslovnih konsultanata širom sveta.

„Veliko je priznanje za Srbiju, članove našeg Udruženja i za mene lično, što sam postala članica Borda direktora jedne prestižne  međunarodne organizacije poput ICMCI. Moja zaduženja će biti strategija komunikacije i marketinga i javno zagovaranje. Zahvaljujući imenovanju biću u prilici da omogućim većem broju naših članova da postanu prisutniji na međunarodnoj sceni, preko ove organizacije koja okuplja udruženja poslovnih konsultanata iz oko 50 zemalja sveta, sa ciljem podizanja standarda i kriterijuma profesije poslovnog konsultanta. Kao i radu u Srbiji i sa nove pozicije u ICMCI uvek ću insistirati da se poslovi konsaltinga obavljaju po najvišim etičkim standardima i profesionalnim integritetom“, kaže Hristov.

Aleksandra Hristov je pravnica sa pravosudnim ispitom i međunarodno sertifikovani poslovna konsultantkinja (CMC). Uspešno je završila obuku za trenera po standardima ICMCI, kao i ISO 20700 za menadžment konsalting. Završila je Program za više menadžere u Vladi na Harvard univerzitetu u Bostonu, USA.

U Udruženju poslovnih konsultanata Srbije je od osnivanja 2009. godine.

U oblasti komunikacija je više od 30 godina. Aleksandra je 12 godina radila kao novinarka i urednica u nezavisnih medijima tokom devedesetih. Nakon formiranja Vlade Zorana Đinđića, bila je na mestu šefice kabineta ministra prosvete i sporta i direktorke Centra za strateške komunikacije Vlade.

Od 2003. savetuje top menadžment vodećih firmi, organizacija, Vlade, institucija i projekata o načinu kreiranja i sprovođenja organizacionih, poslovnih i projektnih ciljeva. Od  2007. godine vlasnica je i direktorka konsultantske kuće za strateške komunikacije „Hristov consulting“ d.o.o koja u svom portfoliju ima EU, USAID projekte, EBRD BAS i institucije i kompanije iz zemlje i regiona. „Hristov consulting“ je jedina konsultantska kuća u Srbiji sertifikovana za strategije, komunikacije i edukacije u toj oblasti.  Aleksandra je  bila  savetnica za komunikacije i krizni PR institucijama,  ministarstvima i kompanijama kao što su Siemens, Mineco, SAT-TRAKT, Milenijum osiguranje, UNIQA osiguranje, British Airways, OMV, Nuklearni objekti Srbije, Javnobeležnička komora Srbije, IK Eduka, Multipartner sistem, Metinvest SMC. Trener je u oblasti strategije komunikacija, upravljanje promenama, javni poslovi i lobiranje, stakeholderi. Uspešno je završila obuku za lobiranje i medijaciju u Republici Srbiji.

Međunarodno veće poslovnih konsultanata (ICMCI), inače, dodeljuje i CMC sertifikate koji su jedini međunarodno priznati brend namenjen individualnim poslovnim savetnicima. CMC se dodeljuje onim poslovnim konsultantima koji zadovoljavaju najviše kriterijume kompetencija i stručnosti u savetovanju menadžmenta kao i privrženost etičkom kodeksu profesije.  Udruženje poslovnih konsultanata Srbije je prepoznato kao punopravni partner ove međunarodne organizacije u Srbiji od 2019. godine. UPKS je jedina organizacija koja ima ovlašćenje da poslovnim konsultantima izdaje CMC sertifikat u Republici Srbiji po međunarodnim standardima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *