Samit u Sofiji okupio evropske konsultantske asocijacije za budući rast

Na nedavno održanom Samitu ICMCI u Sofiji, Udruženje poslovnih konsultanata Srbije (UPKS) je predstavljao član upravnog odbora Borislav Čubrilo. Na događaju, koji je okupio brojne nacionalne konsultantske asocijacije – članice ICMCI, akademsku zajednicu i buduće lidere razgovaralo se o savremenom poslovnom okruženju i nekoliko strateških inicijativa od vitalnog značaja za budućnost konsultantske profesije.
Samit u Bugarskoj imao je nekoliko ključnih ciljeva:
Istraživanje poslovnih trendova i izazova: Učesnici su se uključili u diskusije o najnovijim trendovima i izazovima u poslovnom svetu, pružajući vredne uvide u to kako konsultantske prakse moraju da se prilagode i inoviraju.
ICMCI 2030 strateške težnje: Na samitu su istaknuti dugoročni strateški ciljevi Međunarodnog saveta instituta za menadžment konsalting (ICMCI), stvarajući zajedničku viziju za budućnost profesije.
Otvorena kreativna debata: Serija debata fokusirala se na teme inspiracije i transformacije, naglašavajući ulogu konsultanata u oblikovanju budućnosti biznisa i industrija.
Održivi rast članstva: Razmatrane su strategije za održivi rast članstva u konsultantskim asocijacijama, s fokusom na zadržavanje i privlačenje konsultanata u promenljivom poslovnom okruženju.
Umrežavanje u okviru evropske mreže: Događaj je pružio brojne prilike za konsultante iz cele Evrope da se umreže, razmene iskustva i uspostave vredne kontakte.
Razvoj strategije za EuroHub: Ključni deo samita bila je analiza i kreiranje strategija za osnivanje EuroHuba – regionalnog centra za menadžment konsalting.
Čubrilo je ispred srpske nacionalne asocijacije imao značajnu ulogu u radnoj grupi posvećenoj formulisanju strategija za odnos između EuroHuba i evropskih nacionalnih asocijacija – članica ICMCI. U obraćanju zajednici Čubrilo je istakao značaj međunacionalne komunikacije unutar ICMCI, istakavši da osnivanje EuroHuba predstavlja značajan korak napred u ujedinjavanju konsultantskih napora širom Evrope, a da će negovanjem saradnje i deljenjem najboljih praksi evropska konsultantska zajednica značajno podići standarde i uticaj profesije.
Samit u Sofiji bio je prilika da Udruženje poslovnih konsultanta Srbije pored umrežavanja poznanstava i razmene profesionlanih iskustava, nastavi sa aktivnim uključivanjem u rad međunarodnih institucija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *